Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanacak olan Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeline yönelik Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi başladı.

Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanacak olan "Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeline yönelik Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi" başladı.
Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonunda düzenlenen eğitime İl Müdürü Dr. Turan Karahan, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay, İl Müdür Yardımcısı, Kurum ve Şube Müdürleri, Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Birim Başkanı Mustafa Selim Özatay, Eğitim Uzmanı Bahadır Başkonuş ile çok sayıda personel katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Karahan;" Müdürlüğümüz personeli ile tarım ile doğrudan alakalı Bağlı ve İlgili Kurum ve Kuruluş Müdürlüklerinin personelinden oluşan toplam 65 personele Tarımda Kırsal Kalkınmayı artırmaya yönelik Avrupa Birliğine proje sunma becerisini geliştirmek amacı ile böyle bir proje hazırlandı. Personelimiz, alacağı bu eğitim ile proje hazırlama, yazma ve sunma yeteneğini artırarak yapılan her türlü ulusal ve uluslararası proje çağrılarına rahatlıkla proje sunabilecek konuma gelecektir. Özellikle uluslararası proje çağrılarında ülkemizin her yıl Avrupa Birliği uyum sürecinde Avrupa Birliğine vermiş olduğu paralar, sunamadığımız projelerden dolayı diğer ülkeler tarafından sunulan projelere kaynak olmaktadır. Bu da ülke ekonomimizi olumsuz etkilemektedir. Vereceğimiz eğitim sayesinde personelimiz, bölgenin gereksinimlerini içerecek tarzda projeler sunabilecek ve ilin sosyoekonomik yapısına katkı sağlamak kaydıyla bölgenin gelişmişliğinde etkili rol oynayacaktır.  Eğitim sonunda kamu personelimiz proje hazırlama, yazma ve sunma becerisi kazanarak bölgemizde ve hatta tayini esnasında görev yapacağı diğer bölgelerde proje konusunda ve yaratıcılığı ile kendini gösterecektir. Bölgemizin kırsal olması ve istihdam alanlarının kısıtlı olması sosyoekonomik dengeyi olumsuz etkilemektedir. Eğitim sonunda ilgili kurumlar kendi alanları ile veya diğer kurumlarla ortaklaşa çalışarak bölge için uygun birçok proje ortaya koyabilecekler ve böylece hem ülke ekonomisine hem de bölgede yaşayan halk üzerinde olumlu etki yaratabileceklerdir" dedi.
Programda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ile Bakanlığa bağlı ve İlgili Kurum ve Kuruluş Müdürlüklerinin personelinden oluşan toplam 65 personele Tarımda Kırsal Kalkınmayı artırmaya yönelik Avrupa Birliğine proje sunma becerisini geliştirmek amacı ile  proje hazırlama eğitimi verildi.