Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Elazığ'da uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar devam ediyor.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Son iki haftada yapılan çalışmalar sırasında çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan aranma kaydı bulunan 2 şahıs tutuklandı, 37 şahıs hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, Palu ilçesinde bir barakada uyuşturucu madde ticaretinin yapıldığı tespit edildi. Söz konusu barakaya gerçekleştirilen operasyon sırasında içeride bulunan şahısların yanan soba içerisine poşet attıklarının görülmesi üzerine hemen su dökmek suretiyle müdahale edildi. Soba içerisinde yapılan incelemede bir kısmı yanmış esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca, yapılan aramalar sırasında uyuşturucu madde satışında kullanılan 1 adet hassas terazi, 1 poşet içerisinde ve bahçe kısmında dedektör köpeğin tepki verdiği alanda toprağa gömülmüş 1 adet çömlek içerisinde de esrar maddesi ele geçirildi. Toplamda 2 kg esrar maddesi ile yakalanan R.K. ve M.B. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahıslar hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan adli tahkikat başlatıldı.

ARAMA KAYDI BULUNAN 2 ŞAHIS YAKALANDI

Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Elazığ il genelinde meydana gelebilecek uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar sırasında, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan aranma kaydı bulunan 2 şahıs yakalandı. Şahıslar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak ceza evine gönderildi. 1 şahsa Uyuşturucu Madde Ticaretinden ve 34 şahsa da Uyuşturucu Madde Kullanmak suçlarından gerekli adli işlemler yapılmıştır. Şahısların yapılan üst aramalarında ise içime hazır fişeklenmiş vaziyette 21 adet (38 gr) esrar, 9 gr toz esrar, 25 gr metamfetamin, 4 adet ecstasy, 9 adet uyuşturucu özelliği olan sentetik ecza hapı ile 1 adet de hassas terazi ele geçirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN