Vali Kaldırım Jeotermal Çalışmasını Yerinde İnceledi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  Sivrice yürütülen Jeotermal Su Sondaj çalışmasını yerinde inceledi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  Sivrice yürütülen Jeotermal Su Sondaj çalışmasını yerinde inceledi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Jeotermal su sondaj çalışmasını yerinde incelemek üzere Sivrice Kaymakamı Mustafa Gül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Okubay ve Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Ramazan Bulut ile birlikte Sivrice Akpınar mevkiinde yer alan sondaj sahasında çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin birlikte yürüttüğü sondaj çalışmasında bölge için önem arz eden sıcak su temininin umutlu bir şekilde devam ettiğini ve 15 gün içinde tahmini bir veriye ulaşılacağını açıklayan Vali Kaldırım, elde edilecek termal suyun, kayak tesisi, Hazar Gölü, Macera Parkı, Batık Şehir gibi turizm zenginlikleri olan Sivrice'ye farklı bir değer katacağını dile getirdi.

MTA yetkilileri ise şu anda 780 metrelik bir derinliğin kuyu temizliği ve genişletme çalışmalarının bitirildiği; yeni getirilen sondaj makinasıyla da bu derinliğin duruma göre 1200-1500 metreye indirileceğini bildirdiler. Bu tür çalışmalarda garantinin olmadığını, ancak verilerin umut verici olduğunu dile getiren yetkililer, Ocak ayı sonuna kadar neticenin ortaya çıkabileceğini bildirdiler.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN