Vali Kaldırım Kovancılar İlçesinde Bir Dizi Açılış Programına Katıldı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Kovancılar ilçesi ziyaretleri kapsamında bir dizi açılış programına katılarak, ilçe halkıyla bir araya geldi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Kovancılar programı kapsamında ilk olarak Kovancılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde  BİREVİM’in katkılarıyla,  2 Ağustos’ta Mardin’de  Şehit olan Uzman Çavuş  Muhammmed Ata Kıratlı’nın isminin verildiği kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Kovancılar Kaymakamı Bünyamin KARALOĞLU, İl Jandarma Komutanı J. Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, BİREVİM firması Genel Müdürü Mustafa Alpay, şehidimizin ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Şehit Muhammed Ata Kıratlı’nın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.
BİREVİM Bir Gelecek Genel Müdürü Mustafa Alpay konuşmasında Elazığ’da çocuklarımızı sanatla, kültürle ve bir takım sportif etkinliklerle buluşturmak için destek olduklarını ve bunu Elazığ’a bir vefa borcu olarak gördüklerini ifade etti.

"BİZİM MİLLETİMİZ FARKLI BİR MİLLET"

Açılış programında bir konuşma yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım “ Birevim firması ve  projenin yürütücüsü Büşra Çitfçi  kardeşimiz, yakın zamanda şehadete yürüyen kardeşimizin adını yaşatmak için,  daima kalbimizde, gönlümüzde olan, daha doğrusu tüm  Elazığ’ın gönlünde ve bütün Türkiye’nin gönlünde taht kurmuş kardeşimizin adını yaşatmak için bir kütüphane açarak, anlamlı bir hizmete vesile olmuşlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizim milletimiz farklı bir millet. Şanlı bir millet, mazisi başarılarla dolu bir millettir. Sadece kendi toplumuna kendi insanına değil tüm insanlığa katkısı olan, insanı baş tacı yapmış. Renk, din, ırk ayrımı yapmaksızın herkese hizmet götürmüş ve götürmeye de devam eden bir millet. Dolayısıyla çok şerefli bir milletin evlatlarıyız bunun kıymetini bilelim. Öyle bir vatana sahibiz ki şehit kanıyla  sulanmadığı bir metrekaresi bile yoktur bu toprakların. Şehitlerimize ne kadar minnettar olsak azdır. Onların değerli ailelerinin ne kadar elini, ayağını öpsek azdır. Şehidimizin babası, sabır abidesi Hasan amcamızda, şehidimizle ne kadar gurur duysa azdır. Tabi şehidimizin adını bu kütüphanede yaşatmak da ayrıca kıymetli bir olaydır.  Bizim için  kütüphaneler ve okumak çok önemlidir. Şunun için önemlidir; bizim omuzlarımızda atalarımızdan, ecdadımızdan gelen sorumluluklarımız var. Bu yüzden çok okumamız, düşünmemiz, yorumlamamız ve yazmamız gerekir. Bu bilinçle geleceğe sağlam nesiller yetiştirmek için ailelerimize, öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir” dedi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın şehidin ailesine ve Birevim firması yetkililerine plaket takdiminden sonra kurdele kesimi yapılarak kütüphane hizmete açıldı.

Kovancılar Çakırkaş ‘ta bulunan Beşiktaş İlkokuluna geçen Vali Çetin Oktay Kaldırım burada minik öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra okul bünyesinde hayırsever Hacı Ali Çiftçi ve Feride Çiftçi’nin katkılarıyla yapılan Bilişim ve Ana Sınıfı’nın açılışını, Birevim firması yetkilileri ve hayırseverlerle birlikte yaptı.

“EĞİTİM BİZİM EN KIYMETLİ VARLIĞIMIZDIR"

Vali Çetin Oktay Kaldırım, burada yaptığı konuşmada “Eğitim bizim en kıymetli varlığımızdır. Zira devletler ekonomiyle, sanayiyle kalkınmayla bir yere kadar gidebilir. Ama bir medeniyet inşa etmek ve bunu kalıcı hale getirerek kalkınmayı gelişmeyi sürdülebilir kılmanın yegâne yolu kaliteli nesiller yetiştirmektir. İyi insan, ahlaklı, erdemli insan yetiştirmeyen toplumlar başarısız kalıyorlar. Bence yatırımların en güzeli gelecek kuşaklarımız için yapacağımız eğitim yatırımlarıdır. O yüzde bugün hayırsever Hacı Ali amcamızın ve kıymetli eşlerinin adına yapılan sınıfların açılışını yapacağız. Bu anlamda hayırseverlerimize katkı ve desteklerinden dolayı çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Sınıfların açılışının ardından Çakırkaş Cumhuriyet Mahallesi Cami’inde yine hayırsever Hacı Ali Çiftçi’nin katkılarıyla yapılan kütüphanenin açılışını yapan Vali Çetin Oktay Kaldırım açılışın ardından cami çıkışında vatandaşlarla sohbet etti.

 Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım  Kovancılar ilçesi programı kapsamında daha sonra Serdarlar Elazığ Jandarma Özel Harekât tabur komutanlığını ziyaret etti. Burada İl Jandarma Komutanı J. Albay Gökhan İnan tarafından karşılanan Vali Kaldırım Şeref defterini imzalayarak bilgiler aldı ve komandolarla birlikte yemek yedi.

Yaklaşık beş saat süren Kovancılar ilçesi programından sonra Vali Çetin Oktay Kaldırım dönüş yolunda Merkeze bağlı Değirmenönü köyünü ziyaret etti. Köyde incelemelerde bulunan Vali Kaldırım köy sakinleriyle sohbet etti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN