Vali Kaldırım'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  Çanakkale Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Vali Kaldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk bağımsızlık mücadelesinin, inancının, iradesinin, azminin ve kahramanlığının en büyük örneği olan Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 
Bu destan öyle bir inanç,  öyle bir ruhla yazılmıştır ki; şanlı ecdadımız, değerleri ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs germiş,  hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış; kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla topyekûn milletçe omuz omuza vererek tarihin akışını, değiştiren bu büyük zafere imza atmıştır.  
Çanakkale’de her biri bir kahramanlık abidesi olan ve “Çanakkale Geçilmez !” diye haykıran, tertemiz alnından vurulup toprağa düşen, bir hilal uğruna serinden geçen, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen yedi düvele karşı savaşarak imanı, vatanı ve değerleri uğruna can veren şehitlerimiz; din, vatan, millet ve istiklal uğruna anadan, babadan, yardan, evlattan hasılı tüm sevdiklerinden ayrılmayı göze almış, mukaddesatı uğruna gözünü kırpmadan canını vererek yüce Rabbimizin sonsuz iltifatına mazhar olmuş ve milletimizin gönlünde en müstesna yeri almışlardır. 
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirinde;
“Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi
Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi”

demek suretiyle kahramanlığın, cesaretin, imanın, azmin ve vatan sevgisinin en güzel örneği olan bu mücadeleyi coşkun bir şekilde dile getirmiştir. 
Şehadeti en mübeccel bir makam olarak gören ecdadımızın çelik gibi sağlam ve sarsılmaz inancı sayesindedir ki, bizler bugün bu vatanda, tek bayrak altında tek millet olarak istikbale doğru ilerlemekteyiz. Bugün bizlere düşen, Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruh ve şuurun idrakine vararak hareket etmektir. Bizi biz yapan, bizleri başarıdan başarıya koşturan, bizi yeryüzünde milletlerin en azizi kılan değerlerimizin etrafında kenetlenmek, onları koruyarak yeni nesillere aktarmaktır. Şehit ve gazilerimizin emaneti olan aziz vatanımıza aynı bilinç ve idealle sahip çıkarak, çok çalışıp onu yeni ufuklara taşımaktır.
Bizler, Çanakkale’de yan yana, omuz omuza yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla ülkemize yönelik her türlü hasmane tutum ve saldırı girişimlerine karşı millet olarak tek yürek halinde vatanımıza sahip çıkmalı, birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmeye dört elle sarılmalıyız. Şunu iyi bilmeliyiz ki birlik ve beraberlik şuurunu diri tuttuğumuz, değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur.
Bizlere düşen en büyük sorumluluk, kahraman ecdadımızın bizlere mirası bu vatana layıkıyla sahip çıkmak için, Çanakkale Savaşlarındaki ruhu, heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de kalbimizde hissetmektir. Sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin de dönüm noktalarından biri olan Çanakkale destanını yazan ecdadın torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.
Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu güzel yurdu bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmek gelecek nesillerimize borcumuzdur.
 
Türk Milleti şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir. Onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.
Bu duygularla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 'nün 105’inci yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN