Vali Toraman müdahale etti! Elazığ'da somun ekmek kaç lira oldu?

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman'ın girişimi ile Elazığ'da Somun Ekmek 8 liradan satılmaya başlandı. Elazığ'da ekmek zammı ile ilgili son karar verildi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Geçtiğimiz haftalarda Fırıncılar Odası aldığı karar ile birlikte Elazığ’da 200 gramlık ekmeğin 8 liradan 10 liraya çıkarttı. Alınan zam kararının sadece açık ekmeğe uygulanması gerekirken, bazı işletmelerde somun ekmeğe de zam yaptı.

Bunun üzerine harekete geçen Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Elazığ Valiliği’nde Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Karabulut’un katılımıyla toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda; Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın talimatları ile somun ekmeğin 10 liradan satılması kararına yapılan itirazlar kabul edildi. Toplantıda alınan karar Elazığ’da uygulanmaya başladı.  Ve somun ekmek yeniden Elazığ’da 8 liradan satılmaya başlandı. İlgili odalar tarafından da ücret artışına gidilmeyerek somun ekmeğinin 8 lira olması gerektiği üyelerine duyuruldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN