Vali Yırık FKA Dönem Başkanlığını Devraldı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Fırat Kalkınma Ajansı Dönem Başkanlığını devraldı.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Haber: Vedat Yetik

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya Valisi Aydın Baruş, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Ali Özkan,  belediye başkanları, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve ilgili kurum yetkilileri katıldı. 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci Başkanlığında Malatya'da gerçekleştirilen toplantıda Fırat Kalkınma Ajansının faaliyetleri ve illerdeki çalışmalar görüşüldü, istişarelerde bulunuldu.  

Toplantıda ayrıca FKA Dönem Başkanlığını Elazığ Valisi Erkaya Yırık devraldı. 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yaptığı açıklamada,"Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli’de yaşayan vatandaşlarımızın, refah seviyelerini yükselten projelere destek veren, Fırat Kalkınma Ajansı’nın Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Dönem Başkanlığı’nı da Bingöl’ümüzden devraldık. Elazığ’ımıza hayırlı olsun inşallah" dedi. 

FIRAT KALKINMA AJANSI
14 Temmuz 2009 tarih 15236 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli İllerinde faaliyet göstermek üzere kurulan Fırat Kalkınma Ajansı,  Türkiye'nin ulusal ölçekteki politika ve stratejileriyle uyumlu ve onları destekleyecek nitelikte bölgesel ve yerel kalkınma gündeminin oluşturulması, yerel potansiyelin bu hedefler doğrultusunda yönlendirilmesi, kaynakların etkin kullanımının sağlanması, ekonomik büyüme ve kalkınma için gerekli sermayenin yatırıma dönüşmesi adına önemli çalışmalar yürütüyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN