Yangında itfaiyenin dikkati faciayı önledi

Elazığ'da bir çatı katında çıkan ve iki binaya zarar veren yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Birkaç tüpün patladığı yangında itfaiye ekiplerinin dikkati sayesinde fark edilen çok sayıda tüp dışarı taşınarak olası bir facianın önüne geçildi.

PAYLAŞ

Elazığ’da bir çatı katında çıkan ve iki binaya zarar veren yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Birkaç tüpün patladığı yangında itfaiye ekiplerinin dikkati sayesinde fark edilen çok sayıda tüp dışarı taşınarak olası bir facianın önüne geçildi.

Yangın, merkeze bağlı Mustafapaşa Mahallesi Albayrak Sokak’ta 4 katlı bir apartmanın çatı katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çatı kısmında çıkan yangın kısa sürede büyüyerek yandaki iki binanın çatısına sıçradı. Yangını gören mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri çatı katında bir güneş enerjisi panelinin yandığı ve 3 tüpün patladığı yangında çok sayıda tüpü alevlerden uzaklaştırarak büyük bir facianın önüne geçti. Yangın tamamen söndürülerek soğutma çalışması yapıldı.

Mahalle Muhtarı Yusuf Çakmak, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirterek, “Muhtarlıktaydım, o an bana bilgi geldi ve olay yerine intikal ettim. Geldiğim zaman itfaiyeden arkadaşlar da buradaydı ve yangın devam ediyordu. Üst katlarımızda zarar var. Bildiğiniz gibi 3-4 tane tüp patladı ve bazısı da burada. Büyük bir felaketin önüne geçildi. Allah göstermesin o tüplerin patlaması sonucu can kaybı yaşanabilirdi. Şu anda vatandaşlarımıza bir şey olmadı, yaralımız yok. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi.
 

ENGLISH TRANSLATION OF THE NEWS (HABERİN İNGİLİZCE ÇEVİRİSİ)
Fire brigade's attention averted disaster in the fire

The fire that broke out in a penthouse in Elazig and damaged two buildings was extinguished by firefighters. A possible disaster was prevented by moving a large number of tubes, which were noticed thanks to the attention of the firefighters, in the fire where several tubes exploded. The fire occurred in the attic of a 4-storey apartment building in Albayrak Street, Mustafapaşa District of the center. According to the information obtained, the fire that broke out in the roof section soon grew and spread to the roof of the next two buildings. Upon the news of the neighborhood residents who saw the fire, health, police and many firefighters were sent to the scene. The fire was taken under control with the work of the firefighters for about 2 hours. Firefighters prevented a major disaster by removing many tubes from the flames in the fire in which a solar energy panel burned in the attic and 3 tubes exploded. The fire was completely extinguished and cooling work was done. The headman of the neighborhood, Yusuf Çakmak, stated that he had come back from the brink of a great disaster and said, “I was in the mukhtar, I was informed at that moment and I arrived at the scene. When I arrived, friends from the fire department were also here and the fire was continuing. There is damage in our upper floors. As you know, 3-4 tubes burst and some are here. A great disaster was prevented. God forbid, there could be loss of life as a result of the explosion of those tubes. Nothing has happened to our citizens at the moment, we are not injured. There is no problem ”he said.


 

 

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN