Yaşlı kadını dolandırmak isteyen şüpheli yakalandı

Elazığ'da kendini polis olarak tanıtarak yaşlı bir kadından 20 Bin TL para isteyen şüpheli yakalandı. Şüpheli adli mercilere sevk edildi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 -

Elazığ'da kendini polis olarak tanıtarak yaşlı bir kadından 20 Bin TL para isteyen şüpheli yakalandı. Şüpheli adli mercilere sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Elazığ il merkezinde yaşlı bir kadını şahsı cep telefonundan arayan şüpheli, kendisini polis olarak tanıtarak, sözde yürütülen terör operasyonu kapsamında yaşlı kadının isminin olaya karıştığını, kendisini de operasyonun bir parçası olduğuna inandırmak suretiyle kadından para talebinde bulundu.

Yaşlı kadının bir yakını tarafından söz konusu olayın dolandırıcılık olduğundan şüphelenmesi üzerine durum polise bildirildi.

Söz konusu olay ile ilgili olarak 21.11.2019 tarihinde mağdur şahıs ile yeniden irtibata geçerek belirttiği yere 20.000 ₺ para getirmesini söyleyen H.B. isimli şahıs, buluşma yerinde parayı aldığı esnada Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, hakkında yürütülen adli tahkikat sonucunda nitelikli dolandırıcılık suçundan adli mercilere sevk edildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VATANDAŞLARI UYARDI

Öte yandan Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür olaylara karşı vatandaşları uyardı.

Emniyetten yapılan açıklamada, "Son yıllarda buna benzer dolandırıcılık olaylarıyla sıklıkla karşılaşan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına, bu tür dolandırıcı şahıslara kesinlikle itibar etmeyerek hemen 155 Polis İhbar Hattını aramaları veya en yakın Polis Merkezi Amirliklerimize başvurmaları hususu önemle duyurulur." denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN