YRP Genel Başkan Yrd. Gül: Maden işçilerimizin yanındayız

YRP Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül Alacakaya'da grevde bulunan maden işçilerinin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini ve konun takipçisi olacaklarını söyledi.

PAYLAŞ
Güncel Haber 23 - Muhammed Fatih Akarsu

Alacakaya’da bir maden işletmesinde çalışan maden işçilerinin başlatmış oldukları eylemelere destekler gelmeye devam ediyor. Bir destekte Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül’den geldi.

Gül, “Adil çalışma koşulları ve haklarımın korunması için verdikleri olumlu mücadeleyi taktirle karşılamaktayız. Yeniden Refah Partisi olarak hak ve adaleti üstün tutmayı ilke edinmiş bir parti olarak işçi kardeşlerimizin taleplerini karşılamak adına yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyorum” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, Elazığ Alacakaya’da ekmeğini taştan çıkaran, maden işçilerimizin haklarının eksiksiz bir şekilde, alınlarının teri kurumadan verilmesi gerektiğini söyledi. Gül, “Krom cevherinin çıkarılmasında en büyük gayreti gösteren alın teri döken işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığı mutlaka kendilerine verilmeli. Yeniden Refah Partisi olarak özellikle maden işçilerimizin iş güvenliği standartlarının yükseltilmesi, meslek hastalıklarının önlenmesi çalışma şartlarının düzenlenmesi ve işçi haklarının güçlendirilmesi için yapılacak olan bütün düzenlenmelerin ve yine bununla birlikte yapılacak olan tüm denetimlerin tümünün arkasında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

Haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Gül, Yeniden Refah Partisi olarak haklı taleplerinin her platformda takipçisi olacaklarını ifade etti. Gül, “Gösterdikleri cesaret ve kararlılık bütün Türkiye’deki işçilerimize örnek teşkil etmektedir. İlgili maden firmasının biran evvel bu emekçilerimizin sesine kulak vererek zenginliklerinin ve sermayelerinin asıl sebebi olan emeğe saygı göstermelerini ve paylaşımda adaleti sağlamalarını kendilerinden bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emeği için mücadele eden tüm kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ifade ediyor ve en kısa sürede güzel haberlerle yüzlerinin gülmesini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN